Våra resmål

Lennakatten stannar vid sex stationer och åtta hållplatser längs sin 33 km långa sträckning genom det uppländska landskapet. Det finns alltså ett brett val av möjliga trevliga resmål längs banan. Här presenterar vi de platser du kan åka till med Lennakatten.


Uppsala Östra

Uppsala Östra är det vi kallar vår del av Uppsala Centralstation, spår 9 och 10. Här kan du köpa biljetter till tågen i biljettluckan. I Uppsala finns alltid mycket att se och göra. Bor du österut kan du ta Lennakatten in till Uppsala för en shoppingdag eller för att besöka någon av de många sevärdheter som finns. Besök Destination Uppsala för aktuell information!

Foto: Ruth McKie

Fyrislund

Årsta

Skölsta

Foto: Lars Granström

Bärby

Denna idylliska station på landet kan vara startpunkten för flera trevliga cykelturer. Bland annat finns en cykelväg in till Uppsala.

Gunsta

Här hittar du den trevliga krogen Stiernhjelms på Landet, och så kan du ta en promenad eller cykeltur till vackra Funbo kyrka, uppförd redan på 1100-talet.

Foto: Jesper Movérare

Marielund

Här möts många av tågen och missa inte när ångloket tankar vatten ur den så kallade vattenhästen! Vårt Jernvägscafé erbjuder gott fikabröd, glass, smörgåsar, läsk, kaffe och mer. Har du egen matsäck kan du också ha picknick i den mysiga stationsträdgården. Marielund är en välbevarad sommarby från tidigt 1900-tal, så ta gärna en promenad i närområdet och insupa den trevliga miljön. Marielund brukar vara ett lagom resmål för familjer med barn som kanske vill uppleva sin första tågresa.

Lövstahagen

Selknä

Löt

Fjällnora

Friluftsgården som är sommarparadiset för liten och stor. I Fjällnora finns badstränder, båtuthyrning, fiskemöjligheter och en äventyrsbana. Man kan hälsa på de tama djuren, vandra på de olika stigarna eller ta en fika på serveringen. Upplandsleden passerar även Fjällnora med anslutning till Länna och Almunge stationer. Du når Fjällnora med veteranbussen som ansluter till tågen i Selknä under stora delar av sommaren, se tidtabell. Mer info om Fjällnora finns på Uppsala kommuns hemsida.

Foto: Ruth McKie
Foto: Lars Granström

Länna

Den gamla bruksorten har genomgått en förändring. I det gamla bruket ligger nu Restaurang Länna Bruk som serverar lyxig mat med grekiska influenser. Observera att restaurangen har högt tryck på sommaren, så ring och boka för att vara säker på att få plats. Kopphagen, ca 300 meter från stationen, kan vara en utmärkt plats för en picknick. Upplandsleden passerar också stationen med leder till Fjällnora och Almunge.

Almunge

I stationshuset driver vi ett litet café med smörgåsar, fikabröd, glass, kaffe, läsk och mer. Vill du ha något matigare finns Augusts Värdshus bara ett stenkast från stationen. 200 meter väster om stationen hittar du också den trevliga butiken Humlebo Inredning & Trädgård. Parkering finns vid stationen, så om du kommer med bil från Roslagen eller Stockholm är Almunge ett bra ställe att börja din resa.

Foto: Thomas Johansson

Moga

Foto: Jesper Movérare

Faringe

I Faringe finns det populära lågprisvaruhuset Thun’s med kläder och skor för hela familjen, samt Café Go’Biten. Notera dock att Thun’s och Café Go’Biten är stängt söndagar. I Faringe hittar du också alla våra lok och vagnar som inte för tillfället är ute på banan och kör. I Faringe tar järnvägen slut, men den gamla banvallen mot Rimbo ligger kvar och går att vandra en bit.